Obvinený muž podozrivý z vydierania Vranovčana skončil v policajnej cele

19.03.2013 Svidník

Železník 18. marca (TASR) - Muža podozrivého z vydierania 36-ročného Vranovčana zadržala dnes ráno polícia v obci Železník v okrese Svidník. Po tom, ako muža vo veku 28 rokov polícia obvinila a spracovala podnet na jeho vzatie do väzby, skončil v cele policajného zaistenia.
Spomínaného muža predviedli dnes ráno po zadržaní v Železníku príslušníci prešovského pohotovostného útvaru na políciu do Vranova nad Topľou. Vyšetrovateľ mu následne vzniesol obvinenie pre zločin vydierania. "Na prípade intenzívne pracovali dlhší čas vranovskí a svidnícki kriminalisti spoločne s príslušníkmi prešovskej krajskej kriminálnej polície," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Ako ďalej uviedol, obvinený muž mal od decembra 2012 do januára 2013 zaslať poškodenému Vranovčanovi sedem výhražných listov. Pod hrozbou fyzickej likvidácie od neho požadoval vyplatenie hotovosti vo výške 35.000 až 48.000 eur.
"V prípade nesplnenia požiadaviek mu adresoval aj takéto vyhrážky: auto skončí v plameňoch, sleduje vás zopár mužov ukrajinskej národnosti, stačí im dať povolenie, neradi by sme ublížili vám či rodine, ale... nedodržujete pravidlá," konkretizoval Džobanik.
Niektoré z listov mal obvinený muž doručiť do poštovej schránky, niektoré zaslať z rôznych pôšt v Košiciach a Prešove. Menil údajne aj spôsob a miesta odovzdania peňazí. "Raz to malo byť na zastávke v prešovskej mestskej časti Vydumanec, inokedy v blízkosti lesa pred obcou Chmeľov, respektíve na odpočívadle medzi Prešovom a Veľkým Šarišom. Ani raz však po peniaze neprišiel," doplnil policajný hovorca.
Džobanik poznamenal, že obvineného muža usvedčujú zo spáchania uvedených skutkov biologické stopy z listov a počítačová zostava s tlačiarňou. "Pod ťarchou dôkazov sa obvinený navyše k skutkom priznal, pričom je podozrivý aj z vydierania dvoch mužov vo svidníckom okrese."
 

Vyberte región